Webshop » HOND » PLATINUM » ZORG

Zorg

Tandverzorging


header-zahnpflege-hunde-katzen-occDe vorming van tandsteen is een sluipend proces waarmee bijna alle katten en honden een keer te maken krijgen. Het kan leiden tot pijnlijke tandvleesontstekingen en parodontitis en in het ergste geval tot het uitvallen van tanden en botafbraak.
Tandsteen is de vaste gele tot bruine laag op de tanden die niet kan worden verwijderd door te spoelen of te poetsen. Tandsteen ontstaat wanneer mineralen (zouten) uit het speeksel zich afzetten in plaque ofwel tandplak.

zahnpflege-zahnstein-1-2-content-360pxzahnpflege-zahnstein-3-4-content-360px
 Tandplak is het zachte laagje dat bestaat uit speeksel, voedingsresten, bacteriën en hun afbraakproducten (1). Door het contact met de mineralen (zouten) worden deze laagjes na verloop van tijd steeds harder (2) (3). Het tandsteen zelf leidt niet tot ontstekingen. De bacteriën die zich nestelen in het ruwe oppervlak echter wel (4). De afbraakproducten van bacteriën, waaronder zuren, tasten tanden en tandvlees aan. Bij honden en katten ontstaat met name veel tandsteen bij de uitgangen van de speekselklieren, d.w.z. aan de tongzijde van de onderste snijtanden en aan de wangzijde van de bovenkiezen.

Hoeveel tandsteen ontstaat, hangt af van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid speeksel, de stand van de tanden ten opzichte van elkaar, maar ook aan de samenstelling van de bacterieflora in de bek. Bij dieren die er een erfelijke aanleg voor hebben, moet extra aandacht worden geschonken aan een grondige gebitsverzorging.

zahnpflege-zahnstein-mikroskop-content-360px

De detailfoto toont een door tandsteen aangetaste tand onder een elektronenmicroscoop, 6.000 keer uitvergroot: het poreuze tandsteen (blauw gekleurd) biedt de bacteriën (groen en paars gekleurd) een optimale omgeving om zich in te nestelen.
Waar geen tandplak is, kan ook geen tandsteen ontstaan!

Tandsteen veroorzaakt parodontitis, een bacteriële ontsteking, die onherstelbare schade in de bek kan aanrichten. Als deze ontsteking niet wordt behandeld, is de enige overgebleven remedie een bezoek aan de dierenarts, die het tandsteen vervolgens mechanisch en veelal onder volledige narcose verwijdert. In het ergste geval moet de dierenarts de tand trekken. Bij wat oudere dieren en dieren die lichamelijke aandoeningen hebben (gehad), vormt een volledige narcose vaak toch een groot risico.

Voordat het zover komt, willen we u laten kennismaken met OralClean+Care voor honden en katten.

Dankzij OralClean+Care ...
... kunt u voorkomen dat uw huisdier een narcose voor tandsteenverwijdering moet ondergaan. Immers, een narcose is en blijft altijd een belasting voor het lichaam.
Tandsteen bij hond en kat verwijderen

In de natuurgeneeskunde wordt citruspitextract toegepast als antibacterieel geneesmiddel. Deze natuurlijke werkzame stof in OralClean+Care zorgt er in combinatie met etherische kruidenoliën voor dat tanden schoon worden en dat tandsteen wordt verwijderd: het dunne filmlaagje bacteriën verdwijnt langzaam en de tandplak wordt op milde wijze verwijderd. De waardevolle ingrediënten dringen tot diep in de tandvleespocket door en hebben een ontstekingsremmende en verzachtende werking bij tandvleesontstekingen. Ook slechte adem wordt duidelijk gereduceerd.

Alle ingrediënten van Oral Clean+Care zijn 100 procent natuurlijk en voldoen aan alle voorschriften voor levensmiddelen.
‚Natuurlijk' alleen het beste

Het gevoelige tandglazuur wordt hierbij niet aangetast, omdat er bij tandsteenverwijdering met OralClean+Care geen bestanddelen aan te pas komen die zuren bevatten. Dit komt omdat: het citruspitextract niet van de vrucht zelf, maar van de pit afkomstig is en hierdoor zuurvrij is. Het alcoholgehalte is zo laag dat u OralClean+Care veilig aan uw kat of hond kunt toedienen. Indien gebruikt zoals aanbevolen, slikt uw huisdier maar een kleine hoeveelheid OralClean+Care door. Dat is heel normaal en niet schadelijk voor de gezondheid!


Huidverzorging


header-hautpflege-hunde-katzen-skincare-1


Huidverzorging voor honden en katten
Verwondingen – als de huid niet intact is

Honden en katten spelen, ravotten en rennen graag; en dan is een verwonding zo opgelopen. Huidwonden zijn voor onze viervoeters net zo alledaags als voor ons mensen: schaafwonden bij onze honden door uitgelaten stoeipartijen met andere honden, schrammen door takken en doornen tijdens een wandeling door dichte begroeing of snijwonden door rondslingerend gebroken glas. Maar ook gebarsten zoolkussens of doorligplekken kunnen uitgroeien tot een groter probleem. Brandwonden zijn bijzonder pijnlijk, als kleine fluwelen pootjes het niet kunnen laten om over hete kookplaten te lopen.

Natuurlijk zorgt het lichaam er zelf voor dat de beschadigde huid geneest. We kunnen het dier echter helpen om het genezingsproces beter, sneller en vooral zonder complicaties te doorstaan.
Huidinfecties – als wonden niet genezen

Verse en bloedende wonden laten ons dierenbezitters elke keer weer behoorlijk schrikken. Als ze oppervlakkig zijn, zoals schaafwonden, zijn de zorgen meestal ongegrond omdat deze wonden vaak erger lijken dan ze zijn. Maar het zijn juist vaak de kleine wondjes, zoals doornsteken, teken- of vlooienbeten die grote gevolgen kunnen hebben: ze kunnen gaan ontsteken, zich uitbreiden naar grotere gebieden van de huid en moeilijk helende, chronische wonden veroorzaken. Door overmatig likken van het dier aan de jeukende plekken kan een klein wondje letterlijk binnen een etmaal een grote, etterende huidinfectie worden, pyoderma, die beter bekend is onder de naam hotspot. Vooral honden met een dikke vacht en een zware ondervacht hebben daar vaak last van, omdat de huid slecht droogt en niet kan ademen.

Om huidinfecties te voorkomen moet elke wond, hoe groot of klein dan ook, altijd onmiddellijk gedesinfecteerd en verzorgd worden.

Onze tip:

Kleine, maar ook grotere verwondingen en huidinfecties zijn vaak moeilijk te zien. Het is daarom belangrijk om de huid van uw dier regelmatig te controleren. Beginnende infecties herkent u aan roodheid, zwellingen of natte wonden.
Neem als u twijfelt altijd contact op met een dierenarts om zware infecties en ernstige verwondingen uit te sluiten.

Eén ding is zeker:

Om wonden bij uw dier optimaal te kunnen behandelen is het verstandig om altijd een goede wondzalf, zoals SkinCare wond- en genezende balsem, in uw huisdierapotheek binnen handbereik te hebben.


Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend
Webshop gemaakt met EasyWebshop