Klaar voor de zomer(vakantie)?

Heerlijke temperaturen, vakantie in het vooruitzicht en zorgeloos genieten met je viervoeter(s).
Met onderstaande tips wordt het een hele mooie zomer.

Lekker warm of té warm?

Zowel in het buitenland als in ons eigen land wordt het vaak té warm. Als je pluizige vriend weinig eetlust heeft, te snel ademt en er lusteloos uitziet, heeft hij of zij veel last van warmte. Bij honden is het nog duidelijker herkenbaar: omdat ze enkel zweetklieren in de zooltjes van hun poten hebben, laten ze natte pootafdrukken na op de grond.

Tijd voor verkoeling...

Je huisdier laten afkoelen is dus de boodschap, dit kan op verschillende manieren.

Eerst en vooral door: water... Water drinken is voor iedereen gezond, ook dus voor je favoriete viervoeter. Bij warm weer let je hier dus best extra op. Ververs ook regelmatig het water en verspreid meerdere drinkbakken doorheen het huis, vooral bij katten. Of kies voor een waterfontein om het drinken te stimuleren.

Naast drinkwater is er natuurlijk ook nog zoiets als waterpret. Voorzie een zwembad(je) zodat je huisdier een verfrissende duik kan nemen wanneer hij of zij daar zin in heeft. Of heb je al eens aan een leuk hondenspeeltje gedacht dat kan drijven op water of dat je kan vullen met drinkwater? Pret gegarandeerd!


Ice Ice Baby

En als het nog wat kouder mag zijn: maak heerlijke, verfrissende hondenijsjes. Je kan zelf een hondensijsje maken in ijsjesvormen met water en hondenbrokken of pureer het lievelingsfruit van je hond. Wil je het gemakkelijker? Kies dan voor de enige echte Smoofl-hondenijsjes. Ze zijn de meest dogilicious manier om je hond te verwennen. Heel makkelijk om te maken en te eten zonder er een potje van te maken. Met hun eetbare stokjes kan je trouwe viervoeter het hele Smoofl-ijsje opeten. No waste, just fun! Je hond zal er ongetwijfeld dol op zijn.


Ga zonnebrand tegen

Net als mensen kunnen ook je huisdieren verbranden, vooral die met een lichte of witte vacht. De meest gevoelige plekken zijn de neus, oren, buik en lies. Beperk daarom blootstelling aan direct zonlicht op de heetste uren van de dag en voorkom dat je hond op zijn rug gaat liggen ‘zonnebaden’. Voor honden en katten bestaat er speciale zonnecrème die niet giftig is. Smeer deze op de gevoelige plekken.

Let er zeker ook op dat je je hond of kat niet over heet asfalt laat lopen, hun pootjes kunnen snel verbranden en voorzie voldoende schaduwplekjes om af te koelen.

Met de auto op vakantie of uitstap

Trek je er met de auto op uit en heeft je hond last van wagenstress, kies dan voor Frama Rustmix. Een hoogwaardige mix van melissekruid, valeriaanwortel, St-janskruid, duizendguldenkruid en onzelievevrouwebedstro. Heeft je viervoeter daarnaast ook last van wagenziekte? Combineer Frama Rustmix dan met Melisse Angelica.

Vergeet ook zeker niet om je huisdier veilig te vervoeren, denk daarbij aan speciale autogordels, speciale automandjes of een bench. Voorzie voldoende water tijdens lange autoritten en las de nodige pauzes in tijdens lange autoritten.

En voor viervoeters die iets te graag op ontdekking gaan: bevestig een naamplaatje met je contactgegevens aan het halsbandje en zorg dat de chip van je dier zeker op openbaar staat en uitgelezen kan worden.


Eerst hulp bij ongevallen en andere ongemakjes - Top 10 lijstje

Gaat je hond mee op vakantie of uitstap? Dit zit er in het EHBO-tasje:
  1. Pincet (voor het verwijderen van vervelende doorns of glas uit de voetkussentjes)
  2. Een tekentang
  3. Honingzalf
  4. EHBO-spray
  5. Steriel gaas
  6. Rekbaar verband om een wond af te dekken
  7. Eventueel een schoentje/sok om een poot proper te houden
  8. Een isolatiedeken (bij oververhitting OF onderkoeling)
  9. Een snuitje (als je naar het buitenland gaat)
  10. Middel tegen wagenziekte
Ook voor je huisdier bestaan er dus de nodige EHBO-producten, zoals bijvoorbeeld Frama EHBO-spray. Deze bevat geconcentreerde oliën van goudsbloem: verzacht, stilt jeuk en verstevigt de huid; lavendel: ontspant en herstelt; tea tree olie: verzorgt wratten, geneest kloofjes, beschermt en herstelt. Bijzonder effectief ook ter verzorging en verzachting na insectenbeten.

Ook een heerlijk product om altijd bij de hand te hebben: Frama Manuka honingzalf. Door het vele wandelen kunnen wondjes ontstaan, Frama Manuka honingzalf is dan het redmiddel bij uitstek. Het ondersteunt het huidherstel, verzorgt, hydrateert en kalmeert dankzij de Manuka honing met hoog methylglyoxal-gehalte (MGO).

Samen met warmere temperaturen komen ook teken weer tevoorschijn helaas. Voorzie een tekentang en onder het motto beter voorkomen dan genezen: bespreek met je dierenarts de mogelijkheden of probeer Tickless, een apparaatje dat werkt met ultrasone geluidsgolven. En als je dan toch bij je dierenarts bent, bespreek samen of je viervoeter de nodige vaccinaties heeft om veilig mee om reis te gaan en of zijn/haar dierenpaspoort helemaal in orde is.

Gezondheid!

Tot slot, heeft je hond of kat last van hooikoorts? Probeer dan Frama Overgevoelig en geef pollen en andere allergenen minder kans. Het werkt verlichtend en kalmerend met o.a. probiotica, scutellaria (glidkruid), euphrasia (ogentroost) en fenegriek.


Heb je vragen over hoe jouw viervoeter veilig en gezond de zomer doorkomt? Of wens je meer info over specifieke producten, aarzel dan niet ons te contacteren: Whatsapp of bel ons op 015/79.24.44 of mail naar info@food4pets.beBeoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Webshop gemaakt met EasyWebshop